Nieuwsbrief April 2022

                                             Nr. 29,

Beste muziekvrienden,

Het optreden van het Vespucci Quartet op 3 april in het Wapen van Reek was weer een doorslaand succes. Het strijkkwartet liet het publiek ademloos

genieten van prachtige werken van Henriëtte Bosmans, Ludwig van Beethoven en Robert Schumann.

Het seizoen 2021-2022 wordt op 22 mei afgesloten met een optreden van het ensemble Astori Amsterdam. Dit ensemble zou eigenlijk op 7 november hebben opgetreden maar moest dat toen afzeggen vanwege ziekte van de zangeres. Wij zijn blij dat wij nog binnen dit seizoen een alternatieve datum konden vinden.

                                      A S T O R I   A M S T E R D A M

Het  ensemble Astori Amsterdam bestaat uit zangeres Sterre Konijn, accordeonist Vincent van Amsterdam, violiste Wiesje Nuiver en contrabassist James Oesi. De muziekgroep wil graag muziek en verhalen vanuit de hele wereld vertalen en dicht bij het Nederlandse publiek brengen. Dit keer is het verhaal van Astor Piazolla aan de beurt, een Argentijns tanguero (tangomuzikant), bandoneonist en componist. Tot zijn bekendste werken behoren onder meer Libertango, Oblivión en Adiós Nonino.

                             Poëtische en beeldende teksten

Verhalen uit Buenos Aires bevat beroemde Argentijnse liederen en tango’s van Astor Piazzolla, aangevuld met enkele werken van Carlos Gardel en Mercedes Sosa. Opvallend: de liederen zijn in het Nederlands vertaald, door Jan Boerstoel, Paula Patricio en de zangeres van Astori Amsterdam, Sterre Konijn. “Argentijnse muziek is vaak zeer emotioneel maar kent ook subtiele, poëtische en beeldende teksten. Voor het album hebben we vooral gezocht naar de verhalende liederen. Als je weet waar de liedjes over gaan, komen ze zoveel dieper bij je binnen. Dat ervaren we zelf, maar horen we ook vaak terug na optredens.”

                              Over Astori Amsterdam

Het viertal van Astori Amsterdam kruipt in de huid van de dichters en vertaalt hun verhalen naar het Nederlands. Alle vier de leden hebben klassieke wortels, timmeren ook solistisch stevig aan de weg en zijn stuk voor stuk sterke persoonlijkheden. ‘We benutten elkaars kracht”, zegt Vincent van Amsterdam. “Onze contrabassist James Oesi speelt bijvoorbeeld soms sololijnen of een dubbelsolo met viool. Dan doe ik op mijn accordeon graag een stapje terug.” Astori Amsterdam brengt Verhalen uit Buenos Aires in verschillende theaters. Voor de toekomst hebben ze de ambitie om meer programma’s te maken met verhalen in het Nederlands.

Vincent van Amsterdam, winnaar Dutch Classical Talent 2016 heeft als missie de accordeon als solo-instrument op de kaart te zetten.

Sterre Konijn, winnares Concours de la Chanson Alliance Française 2014, is acterend zangeres en zingend actrice en geen muziekstijl is haar onbekend.

Wiesje Nuiver, bevlogen kamermusicus, heeft sinds 2018 een aanstelling in het Nederlands Philharmonisch en een grote passie voor Zuid Amerikaanse muziek.

James Oesi is een van de weinige bassisten die zich richt op de contrabas als solo-instrument. Hij trad o.a. op bij Podium Witteman en Festival Wonderfeel en is de oprichter van Dutch Double Bass Festival.

Het programma vindt plaats in Dorpshuis De Phoenix te Schaijk en begint om 12.00 uur.

Kaarten (€ 14,50 pp.) zijn verkrijgbaar aan de kassa of via onze website (www.muzis.nl)

Het programma voor het seizoen 2022-2023 is klaar en staat binnenkort op onze website (www.muzis.nl). Als uw postadres bij ons bekend is, ontvangt u het programma in uw brievenbus.

Wat kunt u in het nieuwe seizoen verwachten:

  • Op 2 oktober 2022 komt het Animato Kwartet naar Het Wapen van Reek
  • Op 6 november 2022 speelt het Coco Collectief, eveneens in Het Wapen van Reek
  • Op 15 januari 2023 is het de beurt aan het Chimaera Trio, weer in Het Wapen van Reek
  • Op 19 maart 2023 komt het trio Strobos, van den End en van den Bercken naar De Phoenix
  • Het seizoen wordt in De Phoenix afgesloten op 23 april 2023 met een optreden van het Ensemble Lumaka

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.