Nieuwsbrief April

Beste muziekvrienden,

Na de persconferentie van dinsdag jongstleden hadden wij grote twijfels over het concert van 16 mei door het piano/klarinet duo Ebano. Gisteren bereikte ons een schrijven van de Dorpshuizen en daarbij bleek onze twijfel terecht: de Dorpshuizen blijven tot zeker 26 mei dicht!

Wij hebben dit seizoen al verschillende keren moeten verschuiven zoals u weet. In dit geval is verschuiven in het huidige seizoen of naar het volgende niet meer mogelijk. Wij hebben het duo voorgesteld ,en ze zijn akkoord gegaan, hun optreden op te nemen in het programma voor 2022/2023.

Wij hopen dat wij het concert van 6 juni (Trio Strobos, v.d. Bercken en v.d. End) wel kunnen laten doorgaan al zal het waarschijnlijk in aangepaste vorm moeten. De Dorpshuizen hebben al aangegeven dat er waarschijnlijk maar 30 personen tegelijk toegelaten kunnen worden. Daarom gaan wij bij het trio onderzoeken of zij bereid zijn die middag twee concerten van 1 uur te brengen, om 12.00 uur en om 14.00 uur.

Wij houden u natuurlijk op te hoogte!

 Hieronder een overzicht van de overige concerten van dit en het volgende seizoen:

Zondag 6 juni 2021 is het, hopelijk,  de beurt aan het trio Strobos, van den Bercken en van den End (zang, piano, dwarsfluit). Zij treden op in het Wapen van Reek.

Zondag 12 september 2021 opent het Ensemble “Ongestreken” in Dorpshuis De Phoenix, Schaijk, het nieuwe seizoen. Dit unieke ensemble met harp, trombone, fagot, klarinet en dwarsfluit brengt het programma “A Frenchman in New York” met muziek van Ravel tot Gershwin.

Zondag 3 oktober 2021 is het de beurt aan het duo IJlstra/Garcia, piano en saxofoon. Het optreden van dit duo kon in het seizoen 2019/2020 niet doorgaan vanwege de Corona-uitbraak. Wij hopen vurig dat wij hen dit keer wel kunnen verwelkomen.

Omdat in het volgende seizoen Dorpshuis “De Garf” in verband met de bouwplannen niet meer beschikbaar is en de andere twee zalen bezet zijn, hebben we hiervoor moeten uitwijken naar de zaal van restaurant “De Potter” in Schaijk.

Zondag 7 november 2021 zal het uitgestelde optreden van Astori Amsterdam (zang, accordeon, viool en contrabas) plaatsvinden in Dorpshuis De Phoenix, Schaijk. Dit ensemble brengt een tango programma met Nederlandse teksten.

Zondag 9 januari 2022 verwelkomen wij in Het Wapen van Reek het Ensemble Lumaka (harp, fluit, viool, altviool en cello). Zij nemen ons mee naar een salonavond in Parijs waar vrienden van de (Nederlandse) componiste Rosy Wertheim een kamermuziekconcert geven.

Zondag 20 februari 2022 zal het Olga Vocal Ensemble optreden. Dit ensemble bestaat uit 5 mannen die een afwisselend repertoire van a capella liederen in verschillende talen en stijlen zullen brengen. Ook dit concert zal plaatsvinden in de zaal van restaurant De Potter, Schaijk.

Zondag 3 april 2022 wordt het seizoen afgesloten door het Vespucci Kwartet (viool, viool, altviool en cello). Zij brengen muziek van onder andere Mozart en Dvorák. Dit optreden vindt plaats in Het Wapen van Reek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.