Nieuwsbrief Augustus ’23

Beste Muziekvrienden

Na een succesvol jubileum jaar (Muzis bestond 30 jaar!) gaan wij op 24 september beginnen aan een nieuw muzikaal seizoen.

De opening van seizoen 2023-2024 wordt verzorgd door het jonge Chieko Ensemble met een spetterende muzikale wereldreis. Het ensemble neemt ons onder andere mee naar Zuid-Amerika met meeslepende muziek, geïnspireerd door Latijns-Amerikaanse klanken met invloeden van Jazz en klassieke muziek.

Het ensemble bestaat uit Chieko Donker Duyvis (cello en zang), César Puente (bas en zang), Theo de Blasis (gitaar) en Angelo Ursini (fluit/klarinet) en speelt voornamelijk werk van Chieko zelf.

“Met haar uitzonderlijk warme geluid brengt het Chieko Ensemble precies wat we nu nodig hebben: de mooiste muziek van een nieuwe generatie getalenteerde musici.” (Grachtenfestival Amsterdam)

Het concert vindt plaats in de zaal van Dorpshuis De Phoenix te Schaijk, Pastoor van Winkelstraat 11, en begint om 12.00 uur.

Graag willen wij uw aandacht vragen voor het volgende: Zoals elk jaar organiseert de Rabobank ook weer de Rabo Club Support Campagne: Iedereen die lid is van de Rabobank kan in de periode van 4 tot 26 september een stem uitbrengen op een favoriete vereniging of stichting uit de regio. Het aantal uitgebrachte stemmen bepaalt dan de bijdrage die de Rabobank beschikbaar stelt. Als u lid bent van de Rabobank en een uitnodiging krijgt om te stemmen, zouden wij het fijn vinden als u ook aan Stichting MuziS wilt denken. Bij voorbaat onze dank!

Een kort overzicht van wat MuziS dit seizoen nog meer voor u in petto heeft:

5 november 2023: Het Gelders Blaaskwintet in Dorpshuis Het Wapen van Reek, Nieuw Heijtmorgen 20 te Reek, aanvang 12.00 uur

14 januari 2024: Accordeonduo Toeac in Dorpshuis Zeeland, Kerkstraat 56 te Zeeland (NB), aanvang 12.00 uur

10 maart 2024: Dianto Reed Quintet in  Het Wapen van Reek, Nieuw Heijtmorgen 20 te Reek, aanvang 12.00 uur.

14 april 2024 : Anne van Amerongen (sopraan) en Maurice Lammmerts van Bueren (piano) in Het Wapen van Reek, Nieuw Heijtmorgen 20 te Reek, aanvang 12.00 uur.

INFO:  www.muzis.nl

In onze regio zijn in de komende periode ook op andere plaatsen interessante concerten met klassieke muziek te beluisteren.

Een kleine collectie:

Theater Markant Uden:

06-10-‘23 Pavarotti meets Alberti 

Een voorstelling, gebaseerd op de ontmoeting tussen de twee zangers in Amsterdam in 1978. De rol van Pavarotti wordt gespeeld (en gezongen) door de Franse tenor Eric Reddet, ook bekend van zijn optreden bij het orkest van André Rieu. Alberti wordt vertolkt door acteur/zanger Ad Knippels die in 2011 de Johnny Kraaijkamp Award kreeg voor zijn rol in “Spring Awakening”.

25-11-‘23 The music of Ennio Morricone 

Soundtracks van beroemde filmmuziek van deze componist, ondersteund met filmbeelden en foto’s, gespeeld door het Ensemble “Le Muse” onder leiding van pianist/dirigent Andrea Albertini. 

21-3-’24 Sleeping Beauty Ballet

Stap binnen in de betoverende wereld van het ensemble van The Ukranian Ballet Of Peace. Beleef “Doornroosje” zoals je het nog nooit eerder hebt ervaren.

28-4-’24 Untitled 3

De muziek van Lavinia Meijer is de bindende factor in deze “one woman show” met projecties van verschillende beeldend kunstenaars. Meijer blaast eigenhandig de harpmuziek nieuw leven in!

26-5-’24 Schandalig mooie opera

In deze voorstelling gaat operazangeres Francis van Broekhuizen dieper in op beroemde anekdotes en schandalen uit de operawereld. Beleef een avond vol humor en prachtige muziek. De begeleiding is in handen van Gregor Bak

INFO: www.markantmaashorst.nl

Acropolis Megen:

15-10-’23:

Iris van Nuland (viool) en Francisca Galante (altviool) brengen vioolconcerten van onder andere Mozart.

04-02-’24:

Hanneke Rouw (cello) speelt cellosonates van Bach.

INFO: www.acropolis-megen.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.