Nieuwsbrief Oktober 2023

Beste Muziekvrienden

De opening van seizoen 2023-2024 was een groot succes!

Wat hebben we genoten van het jonge Chieko Ensemble met een spetterende muzikale wereldreis met meeslepende muziek van eigen hand, geïnspireerd door Latijns-Amerikaanse klanken met invloeden van Jazz en klassieke muziek.

Op 5 november is het de beurt aan het Gelders Blaaskwintet, een gerenommeerd kwintet, bestaande uit Egbert Jan Louwerse (fluit), Kirsten Jeurissen (hoorn), Pauline Oostenrijk (hobo), Mette Laugs (fagot) en Irene Teepe (klarinet). Zij gaan ons verrassen met een zeer gevarieerd programma, variërend van Jan Pieterszoon Sweelinck en Gustav Mahler tot Jerome Kern. 

Een commentaar van een programmeur over dit kwintet: “Een hecht ensemble van uitstekende musici waar de muzikaliteit en het enthousiasme van af spatten!”

Het concert vindt plaats in de zaal van Dorpshuis Het Wapen van Reek, Nieuw Heijtmorgen 20 te Reek en begint om 12.00 uur.

De deelname aan de actie Rabo Clubsupport heeft MuziS het bedrag van € 158,57 opgeleverd met dank aan de stemmers.

Wat kunt u dit seizoen verder van ons verwachten:

14 januari 2024: Accordeonduo Toeac in Dorpshuis Zeeland, Kerkstraat 56 te Zeeland (NB), aanvang 12.00 uur

10 maart 2024: Dianto Reed Quintet in Het Wapen van Reek, Nieuw Heijtmorgen 20 te Reek, aanvang 12.00 uur.

14 april 2024: Anne van Amerongen (sopraan) en Maurice Lammmerts van Bueren (piano) in Het Wapen van Reek, Nieuw Heijtmorgen 20 te Reek, aanvang 12.00 uur.

INFO:  www.muzis.nl

Ook interessant:

Theater Markant Uden:

25-11-‘23 The music of Ennio Morricone 

Soundtracks van beroemde filmmuziek van deze componist, ondersteund met filmbeelden en foto’s, gespeeld door het Ensemble “Le Muse” onder leiding van pianist/dirigent Andrea Albertini. 

21-3-’24 Sleeping Beauty Ballet

Stap binnen in de betoverende wereld van het ensemble van The Ukranian Ballet Of Peace. Beleef “Doornroosje” zoals je het nog nooit eerder hebt ervaren.

28-4-’24 Untitled 3

De muziek van Lavinia Meijer is de bindende factor in deze “one woman show” met projecties van verschillende beeldend kunstenaars. Meijer blaast eigenhandig de harpmuziek nieuw leven in!

26-5-’24 Schandalig mooie opera

In deze voorstelling gaat operazangeres Francis van Broekhuizen dieper in op beroemde anekdotes en schandalen uit de operawereld. Beleef een avond vol humor en prachtige muziek. De begeleiding is in handen van Gregor Bak

INFO: www.markantmaashorst.nl

Acropolis Megen:

04-02-’24: Hanneke Rouw (cello) speelt cellosonates van Bach.

INFO: www.acropolis-megen.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.