Nieuwsbrief Februari 2023

Beste Muziekvrienden

Wat hebben we genoten van het optreden van het Chimaera Trio, een jong trio met een opmerkelijke samenstelling: piano (Laurens de Man), cello (Irene Kok) en klarinet (Annemiek de Bruin)!  Voor het eerst sinds enige tijd hadden we “volle bak”, we moesten regelmatig stoelen bijschuiven! Ademloos werd er geluisterd naar deze talentvolle jonge musici die een gevarieerd programma presenteerden met muziek van Schumann, Liszt, Mahler en Wagner, afgesloten met een daverende toegift.

De gloedvolle toelichtingen van Laurens de Man verhoogden het muzikale genoegen. Met heel veel plezier werd er nog geruime tijd nagepraat met de musici die aangaven ook genoten te hebben van de ontvangst en de intense aandacht van het publiek.

Zondag 19 maart 2023 zullen wij eindelijk kennis kunnen maken met het trio Karin Strobos (zang)-Felicia van den End (fluit)- Daria van den Bercken (piano) met een zeer gevarieerd programma, van opera-aria’s tot tango’s en romantische sonates. Door Corona-maatregelen kon dit concert eerder niet doorgaan en moest het dus worden verplaatst naar dit seizoen.

Wij zien uit naar een spetterend optreden van deze drie jonge kunstenaars die ieder voor zich al een imposante carrière hebben opgebouwd maar er een grote vreugde aan beleven om regelmatig met z’n drieën op het toneel te staan.

Dit optreden begint, zoals gewoonlijk, om 12 uur en vindt plaats in De Phoenix te Schaijk

Het seizoen wordt afgesloten op zondag 23 april 2023 met een optreden van het Trio Lumaka, een van de meest actieve Kamermuziekensembles met een bijzondere samenstelling: fluit, altviool en harp. Zij brengen een programma met onder andere werk van Debussy, Glinka en Ilbert. Ook hier gaat het om een “inhaalconcert” vanwege Corona. Dit concert vindt eveneens plaats in De Phoenix te Schaijk.

MARKANT

Zoals al eerder werd verteld, heeft er overleg plaatsgevonden tussen de Stichting MuziS en Markant Theater Maashorst te Uden om te komen tot een vorm van samenwerking. Dit overleg heeft ertoe geleid dat op zondagmiddag 26 maart 2023 een “pilotconcert” wordt georganiseerd in theater Markant (aanvang 14.30 uur). Het concert zal worden verzorgd door het Accordeon Duo Toeac, nationaal en internationaal bekend om haar vertolking van klassieke en hedendaagse muziek op dit zo bekende instrument.

Dit concert staat los van de concertserie die MuziS al 30 jaar in Reek, Zeeland en Schaijk organiseert.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.