Nieuwsbrief Oktober

Afbeelding met tekst

Automatisch gegenereerde beschrijving

NR32

Oktober 2022

Beste Muziekvrienden

Wij mogen terugkijken op een spetterend begin van ons 30e seizoen: Na een korte inleiding van wethouder van den Broek opende Marianne de Leur, als grondlegger van de Stichting MuziS, het concert. Zij zei blij te zijn dat haar “kindje” na al die jaren nog springlevend is, bedankte het huidige bestuur daarvoor en onderstreepte dat met een roos voor alle bestuursleden. Hierna kondigde zij vol enthousiasme het eerste concert van het nieuwe seizoen aan: Het Animato Strijkkwartet.

Het kwartet maakt daarna haar faam volledig waar: ademloos werd geluisterd naar de gloedvolle inleidingen van violist Tim Brackman, en naar de schitterende vertolkingen van Mozart, Webern en Beethoven. Terecht werd het kwartet onthaald op een daverend applaus.

In de pauze mochten wij genieten van een heerlijke traktatie, aangeboden door Albert Heijn-Christiaans, Schaijk ter gelegenheid van ons 30-jarig bestaan..

Een van de bezoekers mailde ons: We zijn bijna een week verder, maar wij willen nog even laten weten, dat wij hebben genoten van het concert afgelopen zondag. Een geweldige opening van het nieuwe seizoen en vooral ter gelegenheid van het 30-jarig jubileum. Vanzelfsprekend ook daarvoor onze felicitaties. Het kan niet anders of dit komende seizoen wordt een pracht jaar. Wij wensen u allen heel veel succes met alles wat nog komen gaat.”

Opnieuw staat ons een veelbelovend optreden te wachten: op 6 november komt het Coco Collectief opnieuw naar Het Wapen van Reek.  Het collectief wordt gevormd door 5 zangeressen en een pianist. Wij herinneren ons nog levendig hun optreden in 2019, toen zij een zeer overtuigende “Winterreise” van Schubert ten gehore brachten. Het werd een onvergetelijke uitvoering, waarna een bezoeker verzuchtte “Dit is hoe Schubert gebracht moet worden”.

Deze keer brengt het zestal een uitgebreide ode aan een zangeres/componiste die tegenwoordig vrijwel vergeten is, Pauline Viardot. Deze in haar tijd beroemde vrouw verkeerde onder andere in het gezelschap van Berlioz, Brahms, Chopin en anderen.  Meer over deze vrouw hoort u tijdens het concert waar wij ons zeer op verheugen.

De rest van het seizoen ziet er als volgt uit:

Zondag 15 januari 2023 is het de beurt aan het Chimaera Trio, een trio met een bijzondere samenstelling: piano, cello en piano. Zij waren, onder andere, winnaar van het Storioni Concours. Ook dit concert vindt plaats in Het Wapen van Reek.

Zondag 19 maart 2023 zullen wij eindelijk kennis kunnen maken met het trio Karin Strobos (zang)-Felicia van den End (fluit)- Daria van den Bercken (piano) met een zeer gevarieerd programma, van opera-aria’s tot tango’s en romantische sonates. Door Corona-maatregelen kon dit concert eerder niet doorgaan en moest dus worden verplaatst naar dit seizoen. Dit optreden vindt plaats in De Phoenix te Schaijk.

Het seizoen wordt afgesloten op zondag 23 april 2023 met een optreden van het Ensemble Lumaka, een van de meest actieve Kamermuziekensembles met een bijzondere samenstelling. Op dit moment weten we nog niet precies hoe op 23 april de samenstelling zal zijn, maar we houden u tijdig op de hoogte. Wederom gaat het om een “inhaalconcert” vanwege Corona.   Ook dit concert vindt plaats in De Phoenix te Schaijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.