Nieuwsbrief December 2022

Afbeelding met tekst

Automatisch gegenereerde beschrijving

NR. 33

Beste Muziekvrienden

Het was een plezierig weerzien met het Coco-collectief bij ons vorige concert! De dames brachten, samen met hun pianist Maurice Lammerts van Bueren, weer een aantal schitterende liederen ten gehore.  Vorige keer was het de liederencyclus Winterreise van Schubert, deze keer werd de zangeres/componiste Pauline Viardot in het zonnetje gezet. Zij was tijdgenoot van en bevriend met onder andere Debussy, Brahms en Berlioz en in haar tijd “wereldberoemd”! De dames van Coco brachten het programma met leuke vondsten en prachtige (samen-)zang zoals wij dat kenden van hun vorige optreden.

Op zondag 15 januari presenteren wij het Chimaera Trio, een jong trio met een opmerkelijke samenstelling: piano (Laurens de Man), cello (Irene Kok) en klarinet (Annemiek de Bruin)! Deze ongebruikelijke combinatie zorgt voor een verrassend “kleurenpalet” waarmee het trio zich onderscheidt.

Zij hebben sinds hun oprichting al opgetreden op diverse grote podia in binnen- en buitenland. Nog onlangs waren zij te gast in het programma “Podium Klassiek”.

Het trio brengt een afwisselend programma met muziek van Schumann, Liszt, Mahler en Wagner.

Het concert vindt plaats in Het Wapen Reek te Reek en begint, zoals gebruikelijk, om 12.00 uur.

De rest van het seizoen ziet er als volgt uit:

Zondag 19 maart 2023 zullen wij eindelijk kennis kunnen maken met het trio Karin Strobos (zang)-Felicia van den End (fluit)- Daria van den Bercken (piano) met een zeer gevarieerd programma, van opera-aria’s tot tango’s en romantische sonates. Door Corona-maatregelen kon dit concert eerder niet doorgaan en moest het dus worden verplaatst naar dit seizoen. Dit optreden vindt plaats in De Phoenix te Schaijk.

Het seizoen wordt afgesloten op zondag 23 april 2023 met een optreden van het Trio Lumaka, een van de meest actieve Kamermuziekensembles met een bijzondere samenstelling: fluit, altviool en harp. Zij brengen een programma met onder andere werk van Debussy, Glinka en Ilbert. Ook hier gaat het om een “inhaalconcert” vanwege Corona.  

Dit concert vindt eveneens plaats in De Phoenix te Schaijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.