Nieuwsbrief September

 

                                               Nr. 21, september 2021

Beste muziekvrienden,

De opening van het MuziS- seizoen 2021/2022 was een groot succes! Wij ontvingen ruim 50 gasten die, op gepaste afstand, genoten van het 5-koppige ensemble “Ongestreken” dat ons trakteerde op een spetterend optreden. Geweldig hoe zij bekende en minder bekende stukken bewerkten voor hun bijzondere bezetting. Met groot enthousiasme brachten zij door henzelf bewerkte muziek van Ravel, Janaçek, Gershwin en Debussy ten gehore. Een groot, welverdiend applaus was het teken van waardering.

De persconferentie van afgelopen dinsdag bracht weer licht in de duisternis: we mogen weer zonder al te veel hindernissen onze concerten gaan organiseren. De enige voorwaarde voor een bezoek aan een concert is het beschikken over een Coronapas.

Aanmelden is niet meer nodig!

Zoals wij al in de vorige Nieuwsbrief vermeldden, kan het concert van 3 oktober niet doorgaan. Ons volgende concert zal plaatsvinden op zondag 17 oktober wanneer het Duo Ebano (piano/klarinet) een optreden zal verzorgen in Zaal De Potter, Winkelstraat 2d, Schaijk.

  • Het Duo Ebano is ontstaan uit de vriendschap tussen klarinettist Marco Danesi en pianist Paolo Gorini. Vanaf 2016 spelen zij samen en onlangs mochten zij met het Dutch Classical Talent door Nederland toeren. Het duo probeert de nieuwsgierigheid van het publiek op te wekken met  gevarieerde programma’s, geschreven voor hun instrumentarium. Bij MuziS zullen zij onder andere werken van Brahms en Schubert voor ons ten gehore brengen.
  • Onlangs verscheen hun eerste album (Blackbird (r)evolution). Deze CD geeft de soul van het duo weer, van standaard repertoire tot nieuwe muziek. Zij kiezen graag voor componisten die voor hun combinatie, piano en klarinet, alles uit de kast proberen te halen met de bedoeling een ware revolutie te ontketenen.

De rest van het seizoen ziet er als volgt uit:

Zondag 7 november 2021 zal het uitgestelde optreden van Astori Amsterdam (zang, accordeon, viool en contrabas) plaatsvinden in Dorpshuis De Phoenix, Schaijk. Dit ensemble brengt een tango programma met Nederlandse teksten.

Zondag 9 januari 2022 verwelkomen wij in Het Wapen van Reek het Ensemble Lumaka (harp, fluit, viool, altviool en cello). Zij nemen ons mee naar een salonavond in Parijs waar vrienden van de (Nederlandse) componiste Rosy Wertheim een kamermuziekconcert geven.

Zondag 20 februari 2022 zal het Olga Vocal Emsemble optreden. Dit ensemble bestaat uit 5 mannen die een afwisselend repertoire van a capella liederen in verschillende talen en stijlen zullen brengen. Ook dit concert zal plaatsvinden in de zaal van restaurant De Potter, Schaijk.

Zondag 3 april 2022 wordt het seizoen afgesloten door het Vespucci Kwartet (viool, viool, altviool en cello). Zij brengen muziek van onder andere Mozart en Dvorák. Dit optreden vindt plaats in Het Wapen van Reek.

Graag tot ziens op 17 oktober!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.