Nieuwsbrief November

Hier volgt de laatste update naar aanleiding van de persconferentie van dinsdag jongstleden:

Het concert van zondag 7 november gaat door, met inachtneming van de volgende richtlijnen:

  • Kom niet naar de zaal als u koortsig bent of (lichte) klachten hebt die bij Corona zouden kunnen passen.
  • Alleen toegang voor mensen met een “toegangsbewijs”: een Coronacheck of een negatieve testuitslag.
  • Kom niet te vroeg, de zaal gaat open om 11.45 uur
  • De jassen etc. worden meegenomen naar de zaal
  • Tijdens de pauze wordt uw consumptie in de zaal geserveerd.

Het concert zal plaatsvinden in Dorpshuis De Phoenix, Pastoor van Winkelstraat 11 te Schaijk.  

Wij ontvangen dan het ensemble “Astori Amsterdam” dat ons zal meenemen naar Buenos Aires. Zij brengen ons Argentijnse tangomuziek met teksten die (gedeeltelijk) door de zangeres in het Nederlands zijn vertaald. Deze zangeres is Sterre Konijn die al eerder te gast was bij MuziS in het programma “Nachtlicht”. Ook Vincent van Amsterdam (accordeon) was al eerder onze gast, samen met zijn zus in het Duo Van Amsterdam. Het kwartet wordt verder aangevuld met Wiesje Nuiver (viool) en James Oesi (contrabas).

Waan u in de straten van Buenos Aires waar u de kleine rozenverkoper ontmoet en de prostituee Maria die alle mannen om haar vinger windt. Hoor hoe de dichteres Alfonsina haar gedichten brengt vanaf de bodem van de zee. Luister naar de instrumentale klassiekers van Piazzolla en Zabales”

De rest van het seizoen ziet er als volgt uit:

Zondag 9 januari 2022 verwelkomen wij in Het Wapen van Reek het Ensemble Lumaka (harp, fluit, viool, altviool en cello). Zij nemen ons mee naar een salonavond in Parijs waar vrienden van de (Nederlandse) componiste Rosy Wertheim een kamermuziekconcert geven.

Zondag 20 februari 2022 zal het Olga Vocal Emsemble optreden. Dit ensemble bestaat uit 5 mannen die een afwisselend repertoire van a capella liederen in verschillende talen en stijlen zullen brengen. Ook dit concert zal plaatsvinden in de zaal van restaurant De Potter, Schaijk.

Zondag 3 april 2022 wordt het seizoen afgesloten door het Vespucci Kwartet (viool, viool, altviool en cello). Zij brengen muziek van onder andere Mozart en Dvorák. Dit optreden vindt plaats in Het Wapen van Reek.

Graag tot zondag!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.